Millans Hörna

Vegetarisk fetaostpaj

 

Supergod fetaostpaj med soltorkade tomater & oliver:

200 grader

 

Pajdeg:

3-3 1/2 dl vetemjöl

100 g smör

2 msk creme fraiche

0,5 tsk salt

 

Fyllning:

1 gullök

100 g fetaost

10-15 soltorkade tomater

15 st svarta oliver

1 knippe färsk ruccolasallad

1 msk färsk timjan (gå bra med torkad också)

2-3 tomater

2 dl riven ost

1 krm salt

1 krm svartpeppar

2 ägg

200 g creme fraiche

 

Smula sönder matfettet med vetemjölet med fingertopparna. Tillsätt creme fraichen och arbeta samman till en deg. Plasta in och ställ in i kylskåpet i ca 30 min. Sätt på ugnen på 200 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda på 200 grader i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Hacka gullöken och fräs i stekpanna tills den blir gyllenbrun. Skölj av ruccolan med vatten. Skär soltorkade tomater i tunna strimlor, dela oliverna i mitten och smula sönder fetaosten. Blanda alla ingredienserna med löken i en skål. Ta resterande creme fraiche och vispa ihop med äggen och krydda med salt, peppar. 

Häll grönsakerna och äggblandningen i pajformen och garnera med riven ost och skivade tomater. Grädda i 200 grader i ca 25-30 minuter. Garnera med extra färsk eller torr timjan över. Klart att servera!

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats