Millans Hörna

Kycklingpaj med bacon & fetaost

image

 

Pajdeg:

2 dl vetemjöl

0,5 dl grahamsmjöl

50 g smält smör

125 g kesella

1 krm salt

Blanda ihop alla ingredienser. Låt pajdegen stå i 30 minuter i kylskåp. Tryck sedan ut degen i pajformen och förgrädda 7-10 minuter i 200 grader.

 

Fyllning:

2 kycklingfiléer
salt, peppar
140 g tärnat bacon
1 lök
150 g fetaost
15 halverade cocktailtomater

Äggstanning:
4 ägg
3 dl grädde
2 msk konc kalvfond
1 1/2 dl riven ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering:
basilika

 

Putsa och tärna kycklingfiléerna. Stek i lite smör och salt & peppra. Stek bacon och lök. Födelsedagen allt i pajskalet och lägg även på halverade cocktailtomater och fetaost. Blanda ihop äggstanningen och häll över. Grädda i cirka 40 minuter tills pajen fått fin färg.  Servera med god sallad.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats