Supergod fetaostpaj med soltorkade tomater & oliver:
200 grader
Pajdeg:
3-3 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk creme fraiche
0,5 tsk salt
Fyllning:
1 gullök
100 g fetaost
10-15 soltorkade tomater
15 st svarta oliver
1 knippe färsk ruccolasallad
1 msk färsk timjan (gå bra med torkad också)
2-3 tomater
2 dl riven ost
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 ägg
200 g creme fraiche
Smula sönder matfettet med vetemjölet med fingertopparna. Tillsätt creme fraichen och arbeta samman till en deg. Plasta in och ställ in i kylskåpet i ca 30 min. Sätt på ugnen på 200 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda på 200 grader i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Hacka gullöken och fräs i stekpanna tills den blir gyllenbrun. Skölj av ruccolan med vatten. Skär soltorkade tomater i tunna strimlor, dela oliverna i mitten och smula sönder fetaosten. Blanda alla ingredienserna med löken i en skål. Ta resterande creme fraiche och vispa ihop med äggen och krydda med salt, peppar.
Häll grönsakerna och äggblandningen i pajformen och garnera med riven ost och skivade tomater. Grädda i 200 grader i ca 25-30 minuter. Garnera med extra färsk eller torr timjan över. Klart att servera!
Senaste kommentarer