Pajdeg:
2 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
50 g smält smör
125 g kesella
1 krm salt
Blanda ihop alla ingredienser. Låt pajdegen stå i 30 minuter i kylskåp. Tryck sedan ut degen i pajformen och förgrädda 7-10 minuter i 200 grader.
Fyllning:
2 kycklingfiléer
salt, peppar
140 g tärnat bacon
1 lök
150 g fetaost
15 halverade cocktailtomater
Äggstanning:
4 ägg
3 dl grädde
2 msk konc kalvfond
1 1/2 dl riven ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
basilika
Putsa och tärna kycklingfiléerna. Stek i lite smör och salt & peppra. Stek bacon och lök. Födelsedagen allt i pajskalet och lägg även på halverade cocktailtomater och fetaost. Blanda ihop äggstanningen och häll över. Grädda i cirka 40 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med god sallad.
Senaste kommentarer