Millans Hörna

Kräftbröd med dill och ost

?kräftbröd?
image

 
Ingredienser:

25 g jäst
4 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl (420 g)
2 dl dinkelmjöl (120 g)
1 tsk salt
50 g lagrad ost (gärna västerbotten eller präst)
1/2 – 1 dl finskuren dill
svarta oliver till garnering (gärna kalamata)
ägg till pensling

 

Gör såhär:

Smula jästen i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten. Blanda i mjöl och salt. Knåda degen ordentligt. Tillsätt ost och dill. Låt gäsa under bakduk i 40 minuter.

Skär bort 1/3 av degen och dela den i 24 bitar. Dela resten av degen i 12 bitar. Rulla till runda bullar och forma så det blir en liten spets/svans. Lägg på 2 bakpappersklädda plåtar.

Rulla de 24 bitarna till avlånga bullar. Gör ett snitt i ena änden och dra isär så det blir som klor. Fäst 2 klor vid varje bulle på plåten. Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter

 

sätt ugnen på 225 grader.
Skär skåror i bullarna och tryck ner små olivbitar som ögon. Pensla med uppvispat ägg.

Grädda 10 min i ugnen. Servera gärna ljumma. Perfekta till k

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats