?kräftbröd?
Ingredienser:
25 g jäst
4 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl (420 g)
2 dl dinkelmjöl (120 g)
1 tsk salt
50 g lagrad ost (gärna västerbotten eller präst)
1/2 – 1 dl finskuren dill
svarta oliver till garnering (gärna kalamata)
ägg till pensling
Gör såhär:
Smula jästen i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten. Blanda i mjöl och salt. Knåda degen ordentligt. Tillsätt ost och dill. Låt gäsa under bakduk i 40 minuter.
Skär bort 1/3 av degen och dela den i 24 bitar. Dela resten av degen i 12 bitar. Rulla till runda bullar och forma så det blir en liten spets/svans. Lägg på 2 bakpappersklädda plåtar.
Rulla de 24 bitarna till avlånga bullar. Gör ett snitt i ena änden och dra isär så det blir som klor. Fäst 2 klor vid varje bulle på plåten. Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter
sätt ugnen på 225 grader.
Skär skåror i bullarna och tryck ner små olivbitar som ögon. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda 10 min i ugnen. Servera gärna ljumma. Perfekta till k
Senaste kommentarer