Millans Hörna

Jordgubbssaft och sylt med mindre socker

Varje år brukar jag och barnen åka på självplock och frossa i jordgubbar. Vi brukar dessutom koka saft och sylt med lite mindre mängd socker.

 

Saft:

2 kg jordgubbar

2 liter kokt vatten

40 g vinsyra

0.5- 1 kg socker

2 krm natriumbensoat/liter saft

 

Gör såhär:

Rensa och skölj jordgubbarna. Mosa. Lös vinsyra i vatten och häll över jordgubbarna.

Sila saften- låt de självrinna

spara resterna till sylt.

Mät saften och tillsätt socker. Rör tills sockret lösts sig. Skumma ytan. Tillsätt natriumbensoat med 1/2 dl hett vatten. Häll upp i rens flaskor.

 

Sylt:

jordgubbarna som blev över från saften

0.5 kg syltsocker

1 krm natriumbensoat

 

Gör såhär:

blanda jordgubbsmoset son blev över från saften med socker i en gryta. Koka 20 min och rör om då och då.

Rör ut natriumbensoat med lite av den varma sylten och blanda sedan ner det i resten.

Ös upp i burkar.

 

 

image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats