Header Image

Millans Hörna

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Jordgubbssaft och sylt med mindre socker

Publicerad,

Varje år brukar jag och barnen åka på självplock och frossa i jordgubbar. Vi brukar dessutom koka saft och sylt med lite mindre mängd socker.

 

Saft:

2 kg jordgubbar

2 liter kokt vatten

40 g vinsyra

0.5- 1 kg socker

2 krm natriumbensoat/liter saft

 

Gör såhär:

Rensa och skölj jordgubbarna. Mosa. Lös vinsyra i vatten och häll över jordgubbarna.

Sila saften- låt de självrinna

spara resterna till sylt.

Mät saften och tillsätt socker. Rör tills sockret lösts sig. Skumma ytan. Tillsätt natriumbensoat med 1/2 dl hett vatten. Häll upp i rens flaskor.

 

Sylt:

jordgubbarna som blev över från saften

0.5 kg syltsocker

1 krm natriumbensoat

 

Gör såhär:

blanda jordgubbsmoset son blev över från saften med socker i en gryta. Koka 20 min och rör om då och då.

Rör ut natriumbensoat med lite av den varma sylten och blanda sedan ner det i resten.

Ös upp i burkar.

 

 

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *