Millans Hörna

Goda minipizzor

image

 

Igår var jag bjuden till en kompis och vi hade temat tapas och tog med några rätter var. Jag tog bland annat med mig dessa mina pizzor, sååå goda ?
Ingredienser
Portioner: 8 bitar
25 g jäst ( 1/2 paket)
2 1/2 dl ljummet vatten (ca 37ºC)
2 msk olja
7 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Fyllning
tomatsås eller tomatpuré
1 rödlök
150 g salami
4 nävar ruccolasallad
3 dl riven lagrad ost eller riven mozzarellaost
1 tsk oregano
Gör såhär:
Smula jästen i en degbunke och rör ut med det ljumma vattnet.
Tillsätt olja, mjöl och salt, arbeta samman till en deg. Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord. Täck över och låt jäsa i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225°C.
Ta upp degen på mjölat underlag och kavla ut till en degplatta. Tryck ut så stora pizzor som du önskar. Jag gjorde ungefär som assietter.
Fyllning: Bred tomatpuré på pizzorna. Skala och strimla löken. Strimla salamin.
Fördela salami, lök och ost på pizzorna. Krydda.
Grädda i ugnens mitt i 10-12 minuter. Lägg till sist på ruccola och servera ? (Jag råkade ta bilden innan rucolan).

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats