Igår var jag bjuden till en kompis och vi hade temat tapas och tog med några rätter var. Jag tog bland annat med mig dessa mina pizzor, sååå goda ?
Ingredienser
Portioner: 8 bitar
25 g jäst ( 1/2 paket)
2 1/2 dl ljummet vatten (ca 37ºC)
2 msk olja
7 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Fyllning
tomatsås eller tomatpuré
1 rödlök
150 g salami
4 nävar ruccolasallad
3 dl riven lagrad ost eller riven mozzarellaost
1 tsk oregano
Gör såhär:
Smula jästen i en degbunke och rör ut med det ljumma vattnet.
Tillsätt olja, mjöl och salt, arbeta samman till en deg. Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord. Täck över och låt jäsa i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225°C.
Ta upp degen på mjölat underlag och kavla ut till en degplatta. Tryck ut så stora pizzor som du önskar. Jag gjorde ungefär som assietter.
Fyllning: Bred tomatpuré på pizzorna. Skala och strimla löken. Strimla salamin.
Fördela salami, lök och ost på pizzorna. Krydda.
Grädda i ugnens mitt i 10-12 minuter. Lägg till sist på ruccola och servera ? (Jag råkade ta bilden innan rucolan).
Senaste kommentarer