Ikväll gjorde jag en av mina absoluta favoriter; ett gammalt recept från Viktväktarna på jättegod kyckling med soltorkad tomat och oliver.
Ingredienser:
kycklingfiléer
Salt och peppar
5 dl matlagningsgrädde
1 ½ msk kycklingfond
6 soltorkade tomater i strimlor
1 tsk sambal oelek
10 urkärnade svarta oliver
5-8 basilkablad
Blötlägg de soltorkadee tomaterna i vatten i ca 20 minuter. Krydda fileérna med salt och peppar.
Bryn fileérna, dela sedan i skivor och lägg dem i en ugnsform.
Blanda grädde, fond, de hackade tomaterna, sambal oelek i en kastrull och låt koka upp, Häll sedan såsen över kycklingen och låt stå i ugnen cirka 30 minuter i 200 grader.
Hacka basilikan och skiva oliverna och häll på innan servering.
Servera med ris, pasta eller ugnsrostade rotsaker.
Senaste kommentarer