Att göra en regnbågstårta är mycket lättare än man kan tro. Våga testa du också!
Regnbågstårta
225 g smör, rumstempererat
360 g strösocker
100 g florsocker
5 äggvitor, rumstempererade
2 tsk vaniljpulver, eller 4 tsk vaniljsocker
375 g vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
350 g mjölk, rumstempererad
Röd, orange/rosa, gul, grön, blå, lila pastafärg (jag använde dessa)
Gör så här:
- Vispa smör och strösocker pösigt.
- Blanda i äggvitan (lite i taget) tills allt är väl blandat.
- Tillsätt florsockret och vaniljpulvret, rör om.
- Varva med att hälla i mjölk och sikta ner mjölet tillsammans med bakpulvret och saltet i smeten.
- När allt är blandat fördelar du smeter i 6 olika skålar/djupa tallrikar. Jag använde vågen för att på så sätt väga smeten så att alla 6 delar blev lika stora.
- Färga de olika delarna och häll i formar/en form (jag köpte engångsformar på ica). Använder du pastafärg så behöver du inte så mycket. Ta lite färg på en tandpetare och blanda. Upprepa tills du fått färgen du vill ha.
- Grädda på 175 grader. Använder du en 15 cm form är gräddningstiden ca 25 min (testa gärna med en sticka efter 22 min, är den torr så är kakan klar). För en form på 22 cm är gräddningstiden ca 15 min
Frosting
- 600 g färskost (jag använde Philadelphia)
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl florsocker
- ev strössel till garnering
Rör ihop alla ingredienser till frostingen i en bunke. Rör tills den är helt slät. Ställ kallt. Hit kan förberedas.
Bred på frostingen mellan varje lager och avsluta med att täcka hela. Jag dekorerade med lite färgglatt stössel som passade perfekt till denna härliga färgfest! Låt stå kallt till servering.
.
Vilken bra guide! Nu kanske jag vågar mig på det här, alla får ju det att se så fint ut 🙂
Klart du vågar 🙂
Det var verkligen mycket enklare än man kan tro! Lycka till!