Millans Hörna

Regnbågstårta

20150909_153033

Att göra en regnbågstårta är mycket lättare än man kan tro. Våga testa du också!

Regnbågstårta

225 g smör, rumstempererat

360 g strösocker

100 g florsocker

5 äggvitor, rumstempererade

2 tsk vaniljpulver, eller 4 tsk vaniljsocker

375 g vetemjöl

4 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

350 g mjölk, rumstempererad

Röd, orange/rosa, gul, grön, blå, lila pastafärg (jag använde dessa)

Gör så här:

  • Vispa smör och strösocker pösigt.
  • Blanda i äggvitan (lite i taget) tills allt är väl blandat.
  • Tillsätt florsockret och vaniljpulvret, rör om.
  • Varva med att hälla i mjölk och sikta ner mjölet tillsammans med bakpulvret och saltet i smeten.
  • När allt är blandat fördelar du smeter i 6 olika skålar/djupa tallrikar. Jag använde vågen för att på så sätt väga smeten så att alla 6 delar blev lika stora.
  • Färga de olika delarna och häll i formar/en form (jag köpte engångsformar på ica). Använder du pastafärg så behöver du inte så mycket. Ta lite färg på en tandpetare och blanda. Upprepa tills du fått färgen du vill ha.
  • Grädda på 175 grader. Använder du en 15 cm form är gräddningstiden ca 25 min (testa gärna med en sticka efter 22 min, är den torr så är kakan klar). För en form på 22 cm är gräddningstiden ca 15 min

20150908_135345

Frosting

  • 600 g färskost  (jag använde Philadelphia)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • ev strössel till garnering
Rör ihop alla ingredienser till frostingen i en bunke. Rör tills den är helt slät. Ställ kallt. Hit kan förberedas.

Bred på frostingen mellan varje lager och avsluta med att täcka hela. Jag dekorerade med lite färgglatt stössel som passade perfekt till denna härliga färgfest! Låt stå kallt till servering.

.

20150909_153030

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats