Här kommer ett recept på kräm när den blir lagom sötsur, men det är enkelt att reglera mängden socker själv. Vill du servera det här som en dessert så tycker jag att vispad vaniljgrädde eller gräddig vaniljglass blir perfekta tillbehör.
Ingredienser:
ca 3 portioner
3 dl vatten
1 msk potatismjöl
1,5 msk socker
en nypa vaniljpulver
ca 3 + 1 dl hallon (färska eller frysta)
Exempelvis mjölk till.
Gör så här:
Mät upp 3 dl kallt vatten och blanda potatismjölet med 2 msk av vattnet. Koka upp resten av vattnet med socker och vanilj. Lägg ner 3 dl av bären och mosa dem lite med en visp medan vattnet kokar upp. När bären har mjuknat så häller du ner potatismjölvattnet under vispning, låt koka upp. Lägg ner 1 dl hallon i den varma krämen (på så vis får du en slät kräm, också med hela bär i) och tag av från värmen. Låt kallna och servera med goda tillbehör.
Denna är gjord på färska hallon men det går jättebra även på frysta.
Senaste kommentarer