På caféer köper jag ofta vaniljbullar som är så himmelsk gott. Även mina barn älskar dessa så idag testade vi att baka egna, mums säger jag bara!
Degen gjorde jag efter mitt vanliga bulldegsrecept som du hittar Här.
Blanda vaniljkräm enligt anvisningar på vaniljsås paketet. På denna sats gjorde jag vaniljkräm på 5 dl mjölk.
När degen jäst sin första gång kavlar du ut degen. Sedan ska du trycka ut cirklar (cirka 10 cm i diameter), jag använde en ”äggformare” som man har när man steker ägg. Det går också att använda glas, skål eller liknande.
Klicka sedan på cirka 2 msk vaniljkräm på varje degbit
Vik sedan upp kanterna och tryck ihop degen. Lägg bullarna med skarven nedåt.
Grädda i 8-10 min i 225 grader
Låt svalna under bakduk. Innan servering pensla med smält smör och doppa i socker.
Njut!
Senaste kommentarer