Enkla ljusa frallor. Goda till frukost, fika, till soppa eller som kuvertbröd åt det mesta. Du kan byta ut en del av vetemjölet mot siktat dinkel, speltvetemjöl, durumvetemjöl eller grahamsmjöl.
Ingredienser
13 dl vetemjöl special
1 paket färsk jäst (50 gram)
2 tsk salt
2 msk olivolja
5 dl vatten
18 frallor
Klart på: 1 tim 20 min
Ingredienser
13 dl vetemjöl special
1 paket färsk jäst (50 gram)
2 tsk salt
2 msk olivolja
5 dl vatten
Tillagning
– Med färsk jäst: smula jästen i en stor degbunke. Tillsätt och rör ut jästen i fingervarmt vatten (38 grader).
– Blanda i vetemjöl, olivolja och salt. Knåda till en fast deg.
– Knåda degen ca 5 minuter för hand eller i degblandare.
– Låt degen jäsa övertäckt i degbunken i 30 minuter. Gärna på ett varmt ställe.
– Sätt ugnen på 225 grader.
– Dela degen i tre delar. Rulla cirka 5 frallor av varje del.
– Smörj en bakplåt med lite olja eller lägg på ett bakplåtspapper.
– Lägg frallorna på plåten med några cm mellanrum.
– Låt jäsa övertäckta 20 minuter.
– Grädda frallorna i 15 minuter i mitten av ugnen tills de fått fin färg.
– Ta ut frallorna och låt svalna på galler några minuter innan servering.
Perfekt!!! Var sugen på att baka bröd, dessa ska jag baka med tjejerna imorgon!
Tack för receptet?!
Kram