i vanliga fall brukar jag inte skryta men just när det gäller mina bullar så brukar jag faktiskt få många positiva kommentarer.
Så vill du bjuda släkt och vänner på de godaste saftigaste bullarna så följ mitt recept ?
Ingredienser:
150 g margarin/smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl socker
1/2 tsk salt
14 dl vetemjöl (cirka)
Fyllning:
150 g rumsvarmt margarin/smör
socker
vaniljsocker
kanel
Gör såhär:
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (ca 37 grader).
Lös upp gästen i en bunke med först lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och drygt 2/3 av mjölet.
Arbeta degen ordentligt, tillsätt mer mjöl om det behövs.
Låt jäsa under duk i 30 min.
Närdegen jäst klart knåda degen och dela i 4 delar. Kavla ut varje deg som en rektangel.,
Ta ordentligt med det rumsvarma smöret och bred på degen. Häll sedan på socker och vaniljsocker efter tycke. Jag brukar täcka hela med ett lager socker (relativt tunt) och sen lite vaniljsocker. Strö även på kanel.
Rulla ihop och skär varje rulla i 8-10 bitar. Ställ den i pappersformar på plåtar. Låt dem jäsa med duk över i 30 minuter.
Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och stö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250 grader i 5-8 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Dessa är jättegoda även när de varit frysta, ta gärna fram dom precis innan servering och tina i micron, då blir de som saftigast ??
Senaste kommentarer