Millans Hörna

Äppelkaka i långpanna

Igår blev jag så sugen på att baka en favorit från  när jag var liten, nämligen saftiga äppelrutor i långpanna. Då himla gott!

Ingredienser:

4 st ägg
4 dl strösocker
5.5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 gramsmör el margarin (smält)
2 dl mjölk
4 tsk kanel
4 msk strösocker
6-7  äpplen

75 g smält smör att hälla över kakan

 

Gör såhär:

Gör så här:
1. Blanda socker och kanel i en påse. Skala och kärna ur ca 7 äpplen och skär i klyftor. Spara hälften av kanelblandningen för att strö på kakan. Lägg äpplena i påsen och blanda om.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulvret med mjölet i en annan skål. Smält smöret. Rör i smälta smöret,mjölken och sikta ner mjölet i ägg och sockerblandningen.
3. Smöra och bröa en långpanna 30×40 cm.Häll i smeten. Stick ner äppelklyfterna i rader på smeten. Strö därefter resterande kanelblandning över kakan. Allra sist hälls det smälta smöret över kakan.
4. Grädda i 200 grader ca 25 minuter. Låt kaka kallna. Skär den i bitar. Går bra att frysa.

 

 

 

image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats